2016-12 N31 Diverse werkzaamheden.

2 december 2106 Vloer gestort diepste punt N31
Het diepste punt van de verdiepte ligging door Harlingen is bereikt. Met een waterkelder naast het Van Harinxmakanaal van 14 meter diep (25 meter x 8 meter). Donderdag 1 december werd door Jaap Eikelboom (Directeur RWS Noord Nederland), Gedeputeerde Sietske Poepjes en Wethouder Harry Boon en Sander Dekker van Ballast Nedam het eerste beton gestort voor de vloer van de waterkelder.
Het bereiken van dit diepste punt is een mijlpaal voor het project en hier zijn we trots op! De nieuwe N31 wordt verdiept door Harlingen aangelegd over een lengte van 2 kilometer. De verdiepte bak is circa 4,5 meter diep en heeft op 2 plaatsen een zogenaamde waterkelder. In deze waterkelder wordt het overtollige (regen)water opgevangen en verwerkt. De diepste waterkelder bevindt zich naast het aquaduct onder het Van Harinxmakanaal. Bestuurders staan op het diepste punt van de nieuwe N31Bestuurders staan op het diepste punt van de nieuwe N31Bestuurders storten het laatste beton voor de werkvloer van de waterkelderBestuurders storten het laatste beton voor de werkvloer van de waterkelder

Betonstort viaducten Oosterparkweg, Centrale aansluiting en een deel van het dek van het aquaduct.
Deze week wordt er weer aardig wat beton richting de nieuwe N31 gereden. Op maandag werd er voor het Oosterpark viaduct ruim 500m³ beton gestort. Dinsdag wordt een deel van het dek van het aquaduct gestort met circa 550m3 beton. En op woensdag is het viaduct Centrale aansluiting aan de beurt. Hiervoor komt ruim 1100m³ beton richting Harlingen. Foto’s van dit werk kun je binnenkort op Facebook terugvinden.

Mogelijk oponthoud voor de scheepvaart in het Van Harinxmakanaal
Door baggerwerkzaamheden in het kanaal is er mogelijk oponthoud in het Van Harinxmakanaal ter hoogte van de Koningsbrug in Harlingen. Aan de oostzijde van de Koningsbrug wordt gebaggerd vanwege de aanleg van het aquaduct in de N31. De werkzaamheden kunnen in week 50 en 51 uitgevoerd.

Wist u dat 98% van de heipalen en damwanden inmiddels in de grond zit?
Er is afgelopen jaar hard gewerkt en daar heeft heel Harlingen van kunnen meegenieten, zowel positief als negatief. Het afgelopen jaar hebben de Harlingers veel van ons moeten verdragen. Wij zijn iedereen dan ook heel dankbaar voor hun lange adem en hun begrip.
Komend jaar bouwen wij weer verder en zult u ons zeker nog wel horen en zien. Er zal vanaf nu steeds meer zichtbaar worden van de uiteindelijke situatie. Wij kijken er naar uit om volgend jaar weer aan dit mooie project verder te kunnen werken en u daar zo goed als mogelijk over te informeren en bij te betrekken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s