Doorkomst Maarten van der Weyden in Harlingen.

19 augustus 2018. We zijn al vroeg wakker vanmorgen het is de dag van Maartin van der Weyden. hij komt vanmiddag bij ons langs ongeveer 13.30 uur. Maar dan komt het volgende bericht via de krant: Zwemmer Maarten van der Weijden heeft na een pauze van twee uur rond 7.00 uur zijn monsterzwemtocht weer hervat. Zondagmorgen vroeg ging het niet goed met de oud-Olympisch kampioen die de Elfstedentocht zwemt. ,,Hij heeft erge spierpijn en een mijmerende brein daarover. Het vooruitzicht dat hij met deze pijn nog 40 uur door moet, stemt hem somber.
De volgende plaats die Van der Weijden aandoet is Workum. Met de zwemtocht haalt Van der Weijden geld op voor KWF Kankerbestrijding. De finish is voorzien voor maandag 19.00 uur in Leeuwarden. Het tempo gaat omlaag en we volgen hem op het live blog van de NOS. Dan blijkt dat hij wel heel laat in Harlingen is. Om 14.00 uur eerst maar even een rondje door stad. Er staan dan al mensen te wachten op de doorkomst van Maarten en bij Trebol is al live muziek. Het zal tot 17.15 uur duren voor hij in de Bolswardervaart Harlingen binnen zwemt. Er veel mensen langs de kant die hem aanmoedigen. Ik zie Churandy Martina de het sprintwonder. Ik roep “wij zij blij dat je er bent” hij steek zijn duim op en ik knip de foto. 2018-08-19-17.28.56 (Medium)
Na het van Hulstbrugje gaat Maarten eten. Als een speer er heen en kan nog net een mooie foto van hem maken waar hij lachend in de camera kijk op mij verzoek. GEWELDIG wat een kanjer. Na 5 minuten gaat hij richting Trebol voor zijn stempel en sponsor geld. Met een goed gevoel de foto’s verwerken zodat een ieder er weer van kan genieten.

Klik op de foto voor de gehele reportage.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s