Bezoek aan het Kaunertal.

9 september 2014.

De Kaunertaler Gletscherstraße is een prachtige panoramaweg en telt in totaal 29 bochten. Over een afstand van 26 kilometer overwint de weg bijna 1500 meter hoogteverschil en passeer je diverse klimaatzones. Voor de weg moet tol betaald worden en onderweg kom je ogen tekort om van de natuur te genieten. Zo rijd je gedurende enige tijd langs de oevers van de Gepatsch-Stausee en kom je diverse watervallen (Riffelbach) tegen. Wie geluk heeft kan zelfs steenbokken of gemzen spotten. Het einde van de Kaunertaler Gletscherstraße ligt op een hoogte van 2750 meter en hier bevindt zich gletsjerrestaurant Weißsee. Met de Karlesjochbaan kun je naar de Kaunertaler Gletscher op een hoogte van 3108 meter. Hier bevindt zich een uitkijkplatform met een spectaculair uitzicht op drie landen met de Weißseespitze (3518 m – AT) en Weißkugel (3.712 – AT), Ortler (IT) en de Bernina groep (CH).

Klik op de foto voor de gehele reportage.
In de jaren zestig van de 20e eeuw is in het Kaunertal op een hoogte van 1765 meter is een stuwdam aangelegd. Deze stuwdam, die volledig uit aarde is opgebouwd en met ter plaatse gewonnen stortstenen is bedekt, stuwt 138 000 000 m³ water op. Zo is het Gepatschspeicher ontstaan. Vanuit dit stuwmeer, loopt een 13,2 km lange waterleiding naar de krachtcentrale Kaunertalkraftwerk in Prutz. Hier wordt jaarlijks gemiddeld 681 GWh aan stroom opgewekt.

De Kaunertaler Gletscher in het Tiroler Oberland ligt aan het einde van het gelijknamige Kaunertal. Om de Kaunertaler Gletscher te bereiken moet je over de Gletscherstraße die loopt vanaf het dorp Feichten (1273 m) tot aan de rand van het eeuwige ijs op een hoogte van 2750 meter.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s