9 september 2019 Bezoek aan Turenne in Frankrijk.

9 september 2019 brengen we een bezoek aan het mooie dorpje Tureene in Frankrijk. Turenne is een voormalig graafschap, tegenwoordig onder de “mooiste dorpen van Frankrijk”, met de vele sporen van zijn rijke middeleeuwse geschiedenis: het kasteel uit 13de eeuw; het huis van Sénéchal, de poort van Mauriolles maar ook het Kanunniken huis zijn stuk voor stuk opmerkelijke overblijfselen.
Liefhebbers van oude gebouwen komen helemaal aan hun trekken met een wandeling door het hart van het dorp, door de sfeervolle steile straatjes met prachtige panden, die u meenemen tot het statige kasteel, hooggelegen op zijn heuvel. Dit historisch monument, bolwerk van de heren van Turenne, opent u de deuren voor een ontdekking van zijn indrukwekkende overblijfselen. Hier wordt u verwelkomt door twee hoge torens, gescheiden door een tuin met prachtige bloemen: de Schattoren (tour du Trésor), een voormalige burchttoren uit de 14de eeuw waarin een mooie koninginnen zaal (salle des Gardes), voorzien van gewelf met gebroken boog is ondergebracht; de César toren, voormalige wachttoren uit de 13de eeuw die, van boven zijn wenteltrap, een prachtig panorama biedt over het omliggende groene landschap.
Beneden het kasteel vindt u de kapel van het Kapucijnen klooster, waar tegenwoordig exposities in gehouden worden, en de kapittelkerk Notre-Dame Saint-Pantaléon uit de 17de eeuw, met zijn schitterende met goud vergulde houten altaarstuk gedateerd uit de 1678, het kleurrijke glaswerk uit de 19de eeuw, en zijn klokkenportaal van meer dan 30 meter hoog.
Het dorp Turenne ligt in het hart van het Corrèze causse (zeer geërodeerde Corrèze karstgebied), op de Santiago de Compostelle paden waar de GR46 en de GR 480 elkaar kruizen. Dit maakt het dorp een vertrekpunt of stopplaats bij uitstek voor wandelaars. Klik op de foto voor het fotoverslag.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s